Roke so zelo izpostavljen del telesa in po navadi jih nekoliko zanemarjamo (obraz je glede tega veliko na boljšem). Na rokah ni maščobnega tkiva, koža je tanka, nežna, bolj občutljiva in po vseh obremenitvah (opravila v gospodinjstvu, na vrtu, različna ročna ustvarjanja, delo z vodo, čistili, … ) potrebuje nego.

Predlagam vam odlično masko za roke in čudovito negovalno mazilo.

MASKA  ZA NEGO ROK

Kuhan, še topel krompir pretlačite , dodajte žličko medu, limoninega soka, oljčnega olja in žličko smetane (jogurta ali mleka). Dobro premešajte v gladko zmes (pasto) in z njo namažite roke. Zmasirate in pustite delovati vsaj 20 minut. Še bolje nataknite si bombažne rokavice in pustite čez noč. Masko si nato nežno izperite in še vlažne namažite z negovalnim mazilom.

UČINKOVITO NEGOVALNO MAZILO ZA ROKE

Uporabite ognjičev ali kamilični macerat, ki mu primešajte naravni , nebeljeni čebelji vosek. Macerat ima hranljiv učinek na naše roke, poleg tega, da neguje, še obnovi in mehča kožo ter celi drobne ranice. Postopek je preprost. Potrebujete vodno ali parno kopel, kjer stalite čebelji vosek v maceratu. Če želite lahko dodate homogeni masi še eterično olje. Potem zmes nalijete v lončke, ohladite  in namažete roke.

Mazila vedno nanašate na navlaženo kožo.