Tudi če si ne morete v avgustu privoščiti dopusta, si vzemite vsaj pol ure zase in počutili se boste veliko bolje. Vonj sveže mete nas popelje … nekatere v spomin na sladkanje z after eightom, druge spominja  na mentolov sladoled, tretje na dopust, četrte na dišeč čajek v prijetni družbi, …

 Na vrtu ali balkonu se vedno najde kotiček, kjer raste meta. Če smo jo pridno rezali in uporabljali, se je lepo grmičasto razrasla in bo zdaj prišel čas, ko bodo mladi poganjki tik pred cvetenjem. Liste  in mlade poganjke nabiramo ob sončnem dopoldnevu, ko se posuši rosa. Tik pred cvetenjem vsebuje rastlina največ eteričnih olj. Izberemo poprovo meto, ki jo bomo uporabili za piling, lahko dodamo še kakšno vejico jagodne, ananasove, čokoladne, … mete za čaj, če smo bolj sladkosnedi ne pozabimo na kakšno vejico stevije.

Kako se bomo razvajali?

Najprej skuhamo čaj. Metine listke prelijemo z vrelo vodo in pustimo nekaj minut.

Potem stremo približno 15  listkov poprove mete, ki ji dodamo meso in sok dveh limon (lahko zmeljemo z mikserjem ali paličnim mešalcem), 2 žlici bolj drobnega sladkorja (ali morske soli) in 2 žlički olivnega olja (ali macerata).

Noge in roke namočimo za nekaj minut v kopel, nato vtremo oziroma zmasiramo mešanico v stopala in roke. Natočimo si čaj (če nam je všeč ledeni čaj ga ohladimo s kockami ledu) in nekaj  minut uživamo ter se sproščamo. Nato piling  izperemo in namažemo stopala in roke z nežnim kamiličnim, sivkinim ali ognjičevim mazilom. Piling lahko seveda uporabimo tudi za celo telo.