Zdrava prehrana


 02-Zdrava-prehrana-01

 

Nekateri o hrani premišljujemo več, drugi manj. A nikar ne čakajmo na slabo počutje in bolezen. Postopoma začnimo spreminjati svoj jedilnik. Verjemite – hrana je zgolj stvar navade in z zamenjavo živil korak za korakom poleg prehrane izboljšamo tudi svoje počutje.

Korak za korakom do zdrave prehrane I. del

Poskusili bomo odgovoriti na vprašanja katera hrana je zdrava, kje in kaj kupiti, kaj narediti za boljše počutje in se izogniti boleznim, kaj so prosti radikali in antioksidanti in se malo zdravo posladkali.

 

02-Zdrava-prehrana-02

Korak za korakom do zdrave prehrane II. del

Poglobili se bomo v sladkorje, maščobe, zajtrke in obravnavali časovno aktualno temo.

 

02-Zdrava-prehrana-04

Peka kruha za vsakogar

Pripravimo kruhec za lenuhe, krompirjev kruh, žemljice na hitro, hitri vliti kruh, kruh brez kvasa in pogače iz pečice.

 

02-Zdrava-prehrana-03

02-Zdrava-prehrana-06

Hujšajte z glavo

Vsako leto komaj čakamo tople dneve, kratke rokave, krila. A z manj oblačili se razkrijejo tudi odvečni kilogrami. Zdrava telesna teža in lepo telo pa nista samo pomembna samo poleti, ampak čez celo leto, saj gre za naše zdravje. Naučili se bomo kako korak za korakom spremeniti prehrano in ugotoviti kje delamo napake pri prehranjevanju. Obenem se bomo tudi očistili strupov, nabrali energijo, poskrbeli za dobro počutje in imunski sistem.

 

02-Zdrava-prehrana-05

Na delavnicah o zdravi prehrani se pogovarjamo o korakih do zdrave prehrane, kaj in kako jesti, o sodobni tehnologiji hrane, o sladilih, maščobah, jedilnikih in receptih. Dodamo letnemu času primerne teme: triki pri prehladnih obolenjih, vse o čemažu, sezonskih shrankih in prazničnih jedilnikih. Okusno in zdravo kuhamo, pečemo domači kruh in pripravljamo zdrave sladice.