Aktualno

 

Delavnice na Hvaru z Metko in Tino

  843x312      

V sodelovanju s Turistično agencijo Sonček smo za vas pripravili simpatično prvomajsko ponudbo, ki smo jo obogatili z najinimi delavnicami:

  • Brezplačna delavnica I: sladki pomarančni piling in deodorant.
  • Brezplačna delavnica II: čokoladno mazilo za ustnice in masažna ploščica.

 

Paket vključuje:

1. dan: SLOVENIJA–OTOK HVAR
V zgodnjih jutranjih urah se bomo podali na pot proti Splitu, ki bo bolj dremava. Od tam nas bo trajekt popeljal na otok Hvar, ki velja za najbolj sončni hrvaški otok. Ko nas bo avtobus pripeljal do našega hotela v Vrboski, bomo zaprli oči in se predali vonju po morju in borovcih, ki objemajo naš počitniški dom. Te dni nas bodo razvajali v hotelu Senses Resort ***. (večerja, nočitev)

2. dan: DELAVNICA I IN PRETEGOVANJE NOG
Prebudili nas bodo škržati in pljuskanje morja ob obalo. Zajtrk z ležerno kavico nas bo pričakal v centralni restavraciji, potem pa bomo zavihali rokave in se s simpatičnima mamo in hčerko podali v svet zelišč, zdravja in omamnih vonjev. Izdelali (in odnesli domov) bomo sladki pomarančni pilling in deodorant, ob tem pa izvedeli kup koristnih informacij o vrtu, kuhanju in naravni kozmetiki. Simpatični Štajerki sta mojstrici vsega, kar je povezano z naravnim načinom življenja. Popoldne bo sledil še sprehod – za oddih, sprostitev in sproščen klepet z Metko in Tino. Po želji bomo organizirali tudi obisk Jelse. (večerja, nočitev)

3. dan: TURA PO OTOKU
Ker bomo tretji dan že prijetno spočiti, bo to pravi dan za raziskovanje. Z avtobusom se bomo odpravili na odkrivanje otoka, ki bo v tem času prijetno zelen in poln omamnih vonjav. Vrnili se bomo v čas Aristotela, za čigar rojstva so njegovi rojaki iz otoka Parosa utemeljili prvo mesto na otoku Hvaru in ga poimenovali Faros. Sprehodili se bomo skozi slikovito mestece Stari Grad, katerega hiše pripovedujejo zanimive zgodbe. A brez Hvara ni Hvara. Obiskali bomo novo glavno mesto otoka (ki so mu sprva prenesli ime Faros in ker je staro mesto ostalo brez imena, se je še do danes obdržalo začasno ime – Stari Grad). Prepričali se bomo, zakaj je kamnito mesto Hvar magnet za številne turiste, tudi zvezdnike in bogataše s sapo jemajočimi plovili. Ima tisto nekaj. Z vrha trdnjave lahko objamemo s pogledom vso mesto in Paklene otoke. Začarani od nepozabnega razgleda bomo pot nadaljevali do Starogradskega polja, največje strnjene obdelovalne površine hrvaških otokov. Obiskali bomo turistično kmetijo, kjer bodo zaplesali vsi naši čuti. Degustirali bomo olja, si ogledali vrt in polja sivke, se v muzeju sivke vrnili v preteklost, potem pa z veseljem še nekaj domačega prigriznili in nazdravili s čašo hvarskega vina. Njihovim vrtovom bi lahko rekli tudi Metkin in Tinin naravni habitat. Polni vtisov se bomo vrnili v hotel in do večerje posedeli na terasi. (večerja, nočitev)

4. dan: DELAVNICA II IN PRETEGOVANJE DOMIŠLJIJE

Po zajtrku bo spet zadišalo v delavnici Metke in Tine. To bo dan za dišeče čokoladno mazilo za ustnice in masažno ploščico za razvajanje telesa. Popoldne bomo prebudili voznika avtobusa in vse, ki boste želeli poskusiti ter kupiti s soncem obsijano vino, povabili do vinske kleti Tomić. Vsekakor pa priporočamo tudi sprehod do bližnje Vrboske, mesteca, ki mu rečejo kar »Male Benetke«, in tam obisk zanimivega ribiškega muzeja. (večerja, nočitev)

5. dan: OTOK HVAR–SLOVENIJA
Po zajtrku bo čas za slovo od gostiteljev. Izdelke z delavnic bomo skrbno spravili v prtljago, solze ob slovesu pa kar pogoltnili, saj bodo prepojene z blagodejnim aerosolom Hvara. Veliko časa bomo preživeli skupaj, zato si bomo najbrž obljubili, da se kmalu spet dobimo na katerem od 'drugačnih izletov'. Zvečer bodo naši domovi zadišali po Dalmaciji.

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah - hotela Senses Resort***, 4 x polpenzion, udeležba na dveh delavnicah pod vodstvom Metke in Tine (svoje izdelke odnesete domov), tura po otoku z zunanjimi ogledi po programu, obiskom turistične kmetije s pokušino olj, ogledom muzeja sivke ter prigrizkom s kozarcem vina, turistična pristojbina in organizacija potovanja.

Več informacij in rezervacije -> KLIK KLIK.

Za informacije o ostalih delavnicah nama pišite na info@metkaintina.si ali jih poiščite na najini Facebook strani -> KLIK KLIK.

 

 

.