Delavnice zdravja

Zadnja leta nas vabijo v trgovine polne police raznovrstnih izdelkov. Navdušeni smo nad lepo zapakiranimi, razkošnimi škatlicami, lončki, zavojčki in stekleničkami. A ta lesk vedno bolj bledi in že iščemo recepte naših babic, ki so vedele, da ima narava vedno prav. Naredi sam – Delavnice zdravja so namenjene vsem, ki želite narediti nekaj več za svoje zdravje, za okolje in za bolj polno denarnico.

Z obiskom kozmetičnih delavnic dobite znanje za izdelavo pralnega detergenta, mehčalca, deodoranta, zobne paste, naredimo čudovita mazila za ustnice, obraz, roke in telo, mazila proti bolečinam, za lažje dihanje ob prehladih, negovalne kreme, mazila in kreme za sončenje, kopalno sol, masažno ploščico in masažno olje, piling, šampone, parfume in še marsikaj. Iz zdravilnih rastlin pripravljamo macerate, ki so nepogrešljivi v domači lekarni in pri izdelavi domače kozmetike. Naučimo se destilirati, pridobiti hidrolate in eterična olja.

Na delavnicah o zdravi prehrani  se pogovarjamo o korakih do zdrave prehrane, kaj in kako jesti, o sodobni tehnologiji hrane, o sladilih, maščobah, jedilnikih in receptih. Dodamo letnemu času primerne teme: imunski sistem in triki pri prehladnih obolenjih, vse o čemažu, sezonskih shrankih, fermentaciji, prazničnih jedilnikih…. Okusno in zdravo kuhamo, pečemo domači kruh in pripravljamo zdrave sladice. Naučimo se izdelati gin.

Na vrtnarskih delavnicah boste dobili znanje o naravi prijaznem vrtnarjenju (vzgoja sadik, pridelava semen, kompostiranje, sezonska zasaditev, koristne živali na vrtu …) od osnov pa vse do kompleksnih tematik primernih za vsak letni čas.

Doma narejena darila so delavnice, kjer se naučite izdelati čudovita, okusna in uporabna darila, ki so primerna za vsako priložnost in se jih vsak razveseli. Vedno v novembru in decembru!

Štrikarske delavnice so naša »babja« srečanja, kjer ustvarjamo v prijetnem, vedno veselem druženju. Seveda nove kandidatke naučimo vseh prvih korakov, da se lahko potepajo z nami.

Vikend delavnice pripravljava v Strunjanu. Dobimo se v petek, se družimo, v soboto in nedeljo dopoldan »čaramo« na različne teme in spoznavamo primorske dobrote in čudovito okolje. Za prenočišča poskrbijo na domačiji Knez.