Delavnice zdravja - Naredi sam


Zadnja leta nas vabijo v trgovine polne police raznovrstnih izdelkov. Navdušeni smo nad lepo zapakiranimi, razkošnimi škatlicami, lončki, zavojčki in stekleničkami. A ta lesk vedno bolj bledi in že iščemo recepte naših babic, ki so vedele, da ima narava vedno prav. Naredi sam - Delavnice zdravja so namenjene vsem, ki želite narediti nekaj več za svoje zdravje, za okolje in za bolj polno denarnico.

Z obiskom kozmetičnih delavnic dobite znanje za izdelavo pralnega detergenta, mehčalca, deodoranta, zobne paste, naredimo čudovita mazila za ustnice, obraz, roke in telo, kopalno sol in masažno olje, šampone, parfume in še marsikaj. Iz zdravilnih rastlin pripravljamo macerate, ki so nepogrešljivi v domači lekarni in pri izdelavi domače kozmetike

Na delavnicah o zdravi prehrani pa se pogovarjamo o korakih do zdrave prehrane, kaj in kako jesti, o sodobni tehnologiji hrane, o sladilih, maščobah, jedilnikih in receptih. Dodamo letnemu času primerne teme: triki pri prehladnih obolenjih, vse o čemažu, sezonskih shrankih in prazničnih jedilnikih. Okusno in zdravo kuhamo, pečemo domači kruh in pripravljamo zdrave sladice.

Na vrtnarskih delavnicah boste dobili znanje o naravi prijaznem vrtnarjenju (vzgoja sadik, pridelava semen, kompostiranje, sezonska zasaditev, koristne živali na vrtu ...) od osnov pa vse do kompleksnih tematik primernih za vsak letni čas.

Domača darila so delavnice, kjer se naučite izdelati čudovita, okusna in uporabna darila, ki so primerna za vsako priložnost.

Več informacij in termine delavnic najdete na FB strani Naredi sam- delavnice zdravja. Prav tako pa lahko pišete in se prijavite na info@metkaintina.si ali pa nas pokličete na 041 816 939.