Maline v letošnjem letu obilno rodijo, zato si  lahko pogosto privoščimo presne, pripravimo marmelade, sokove, jih zamrznemo ali se razvajamo s sladicami.

Najbolje je, da maline obiramo v jutranjih urah, ko je še hladneje. Če jih takoj ne porabite, jih pospravite v hladilnik, saj so nežni in sočni plodovi zelo občutljivi in se hitro pokvarijo ali splesnijo. Nabiramo vedno zrele plodove, ki so nekoliko mehki in nam kar ostanejo v roki – ko jih nabiramo se plod loči od cvetišča, ki ostane na vejici.

Za poleten večer, pripravimo bogato in slastno sladico – za družinske člane, prijatelje ali zase – za nepozaben večer.

Potrebujete:

  • 3 jajca,
  • 3 zrele spirirane banane,
  • 30 g staljenega masla (kosovo, kakavovo ali običajno),
  • 1 lonček fino mletih oreškov,
  • žlico stevije ali 3 žlice kokosovega sladkorja,
  • 3 žlice kakava,
  • 20 g chia semen, ki jih prej namočimo,
  • lonček malin,
  • 1 temno čokolado narezano na koščke,
  • pol žličke sode in pol žličke vinskega kamna.

Iz navedenih sestavin zmešamo testo in ga pečemo  s peki papirjem obloženem pekaču okoli 60 minut. Če želimo lahko testo spečemo tudi v modelčkih za mafine.

Pečeno testo namažemo z nadevom, ki ga pripravimo iz:

  • lončka malin,
  • čokoladnimi koščki in staljenim maslom (kokosovo, kakavovo ali običajno),
  • sladilom po potrebi.