AKTUALNO2019-01-03T23:24:28+00:00

POMEMBNO ZA DELAVNICE:

  • Število udeležencev je omejeno, zato so potrebne prijave na info@metkaintina.si, lahko pa tudi pokličete na 041/816-939.
  • Vse nadaljnje informacije dobite ob prijavi.

 UGODNOSTI NA DELAVNICAH V JANUARJU IN FEBRUARJU:

  • Pripelješ prijateljico ali prijatelja -10 %, torej 35 €.
  • Prideš na 2 delavnici – 10 %.
* Delavnica * sobota, 12.1.2019, ob 17. uri v Mariboru, Za kalvarijo 10, na pokriti terasi gostišča Anderlič po vzoru Kanadčanov:

POSPRAVIMO ZA SABO – RECIKLIRAJMO 2018 – BREZPLAČNI DOGODEK DESTILACIJE

Veliki mojster destilacije Matej Turin bo na 10 destilatorjih »čaral« hidrolate in eterična olja iz materialov, ki jih boste prinesli: iglice iz vaših novoletnih smrekic, lupinice pomaranč, limon, ki jih pozimi pridno uživamo, pozabljenega žajblja iz vrta, … Vse bomo pospravili (reciklirali) in ničesar zavrgli. Domov boste odnesli stekleničko dišečega pripravka brezplačno, no, v zameno boste oddali dobrodelni prispevek namenjen društvu Upornik. Seveda pa se bomo vmes podružili, poklepetali, se pogreli z napitkom ali prigrizkom, ki ga bodo pripravili v Anderličevi kuhinji (tudi oni bodo del zaslužka dodali v dobrodelne namene).

* Delavnica * ponedeljek, 28.1.2019, ob 17. uri v Mariboru na OŠ Janka Padežnika:

DESTILACIJA NA  1, 2, 3

Na kratko bomo ponovili postopek destilacije in zdestilirali pomarančne lupinice in pričarali gin, … Posladkali se bomo in okrepčali z zeliščnim čajem in poklepetali. Vsak udeleženec prejme stekleničko hidrolata.

Cena znaša 24 €, skupinica bo majhna, zato so obvezne prijave (na info@metkaintina.si, na 041/816-939 ali na Facebook strani Metka in Tina – Delavnice zdravja).

* Delavnica * sreda, 30.1.2019, ob 17. uri v Mariboru na OŠ Janka Padežnika:

UPORABA POMARANČ NA VEČ NAČINOV – NIČESAR NE ZAVRŽEMO 🙂

Izvedeli boste zanimivosti o agrumih in uporabi celega sadeža, z lupino vred v kulinariki, kozmetiki in za dekoracijo.
Vsak udeleženec bo pripravil pomarančni sladkor, kandirano lupinico v sirupu in pomarančni puding (kremo), ki jo bomo pojedli skupaj s čokoladno kremo. Naučili se bomo narediti pomarančno svečko, izdelali zimsko dišavo, …
Vsak udeleženec bo prejel zavojček posušenih lupinic, kozarček marmelade ali pomarančni hidrolat in kupček receptov. Posladkali se bomo s kandirano lupinico s čokolado ter okrepčali z zeliščnim čajem. Slastno bo!

Vse sestavine na delavnici so ekološke kakovosti. Cena znaša 29€, zaradi majhne skupinice so obvezne prijave (na info@metkaintina.si, na 041/816-939 ali na Facebook strani Metka in Tina – Delavnice zdravja).

* ZBIRAMO PRIJAVE ZA DVE KUHARSKI DELAVNICI V FEBRUARJU *
* Delavnica * PEČEMO KRUHOVE DOBROTE – KAKO ENOSTAVNO

Vonj svežega pečenega kruha je v kuhinji nekaj najlepšega. In iz kvalitetne, ekološke moke bo nastal čudovit kruhec. Kako? Nič težkega – tudi začetniki se bodo hitro naučili peči kruhove dobrote.

Na tej delavnici bomo pekli kruh za lenuhe, krompirjev kruhec, tudi tak s čokolado za posebne zajtrke, kruh iz ponve in pripravili bomo majhne pice ter žemljice.

Kuhalnice bomo vrteli v eni izmed zimskih sobot v letu 2019 med 9. in 13. uro, mogoče še kakšno minutko dalje.

Udeleženci bodo prejeli vse recepte, poskrbeli pa bomo tudi za naše trebuščke.

Delavnice bodo potekale v Mariboru. Prijave zbiramo na info@metkaintina.si, na 041/816-939 ali na Facebook strani Metka in Tina – Delavnice zdravja dokler se skupinica ne napolni.

Cena delavnice znaša 55 €. Več informacij prejmete ob prijavi.

Ob prijavi na dve delavnici ste deležni 10 % popusta.

* Delavnica * KOSILO NA 1, 2, 3 – prvi del

Kako pomembno za naše zdravje in dobro počutje je, da si pripravimo kakovosten obrok. Tudi če nimate veliko časa, lahko zdravo jeste vsak dan.

Na tej delavnici bomo pripravljali čemaževo »Micko«, prosen narastek v slani in sladki varianti, skutne pogače s čežano in datlje, ki jih bomo utopili v čokoladi. Če bomo dovolj pridni in hitri, bomo preizkusili še kakšen recept.

Kuhalnice bomo vrteli v eni izmed zimskih sred med 17. in 20. uro.

Udeleženci prejmejo vse recepte, po katerih bomo kuhali in še nekaj idej. Poskrbeli pa bomo tudi za polne trebuščke.

Delavnice bodo potekale v Mariboru. Prijave zbiramo na info@metkaintina.si, na 041/816-939 ali na Facebook strani Metka in Tina – Delavnice zdravja dokler se skupinica ne napolni.

Cena delavnice znaša 45 €. Več informacij prejmete ob prijavi.

Ob prijavi na dve delavnici ste deležni 10 % popusta.